Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Artistit
Artistit >>

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani


Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani on yksi Suomen ylivoimaisesti suosituimmista keikkabändeistä. Ja äänitemarkkinoilla yhtyeellä menee yhtä lujaa!

Kokoonpanon ensimmäinen, Platinaa myynyt läpimurtoalbumi ”Valon pisaroita” julkaistiin toukokuussa 2010. Vuotta myöhemmin, syyskuussa 2011 markkinoille ilmestyi ”Erämaa”, syyskuussa 2012 ”Afrikan tähti”, lokakuussa 2014 ”Käpälikkö”,lokakuussa 2016 ”Surusilmäinen rakkaus” ja marraskuussa 2017 tupla-CD-kokoelmalevy ”Kaihon karnevaali”. Yhtyeen uusin albumi Paluu Paratiisiin ilmestyi maaliskuussa. Tätä ennen yhtye on julkaissut 5 albumia ja yhden kokoelmalevyn.

Edellä mainituilta albumeilta poimittujen, Tuure Kilpeläisen tekemien tarttuvien hittien joukkoon kuuluvat muun muassa ”Valon pisaroita”, ”Vaeltava aave”, ”Pelko pois”, ”Ystävänpäivä”, ”Eloon!”, ”Autiosaari” ja ”Surusilmäinen kauneus”.

Emma-gaalassa vuonna 2011 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani palkittiin niin Vuoden Miessolisti kuin Vuoden Iskelmäalbumi –pysteilläkin.

Television katsotuimpiin kuuluvassa Nelosen Vain elämää –ohjelmassa Tuure Kilpeläinen vieraili syyskaudella 2018 yhdessä Lauri Ylösen, Ellinooran, Anne Mattilan, Pyhimyksen, Evelinan ja Pepe Willbergin kanssa. Tuure Kilpeläinen myös mukana uudella Vain Elämää kaudella 2022.

Kouvolassa vuonna 1970 syntynyt Tuure Kilpeläinen otti ensimmäisiä askeleita kohti ammattimuusikon uraa 1990-luvun lopulla soittamalla Salamanteli- ja Luksus-nimisissä yhtyeissä. Samoihin aikoihin hän kuitenkin opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingissä päämääränään ammatti kuvaamataidon opettajana.

Opiskelujen lomassa Tuure kunnostautui musiikkimaailman taustavoimissa – piilossa julkisuudelta – ahkerana säveltäjänä ja sanoittajana. Vuodesta 1997 alkaen hänen tekemiään lauluja ovat levyttäneet muun muassa Jonna Tervomaa,Jorma Kääriäinen, Kari Tapio, Teleks, MaaritVuokko HovattaJippu, Vesa-Matti Loiri, Samuli EdelmannJohanna KurkelaSuvi TeräsniskaLaura Voutilainen ja Anna Puu.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani on poikkeuksellisen tiivis muusikkojoukko. Se on toimiva ja tiukasti yhteen hiileen puhaltava ensemble.

–      Kaihon karavaanista saan paljon voimaa. Yhtye pitää pääni kasassa. Keikoille me kuljemme aina yhdessä samalla keikkabussilla ja lavalle nousemme yhtaikaa. Olen yksi bändin muusikoista, en sen pomo tai nokkamies. Me olemme mitä parhaimpia ystäviä keskenämme, Tuure kertoo.

Kaihon karavaani osaa ja haluaa esiintyä. Se viihtyy lavalla, mikä näkyy ja kuuluu, mikä välittyy lämpönä, vapautuneisuutena ja hyväntuulisuutena myös yleisölle.

–      Kun tiivistahtinen keikkailu aikoinaan alkoi, koin olevani kuin kotonani. Monet puhuvat keikkailun raskaista kilometreistä, mutta minulle tien päällä oleminen on jotenkin luontaista. Vietän toki mielelläni aikaa kotona, mutta toisaalta kulkurivereni houkuttelee reissun päälle, Tuure jatkaa.

Kitaraa kokoonpanossa soittaa Rocka Merilahti, kosketinsoittimia ja hanuria Jiri Kuronen, lyömäsoittimia Aarne Riikonen, bassoa Jarno ”Jape” Karjalainen ja rumpuja Sampo Haapaniemi, joka on myös tuottanut yhtyeen musiikkia.

Aistikkaasta pukeutumistyylistä, hymystä ja hyvistä käytöstavoista tunnetun Tuure Kilpeläisen olemuksessa on vanhanajan herrasmiehen piirteitä, nykypäivänä niin harvoin nähtävää luontaista kohteliaisuutta, huomaavaisuutta ja herkkyyttä. Niitä samoja ominaisuuksia, jotka kuuluvat Kaihon karavaanin musiikissa.

 

Tuure Kilpeläinen Ja Kaihon Karavaani Pitkälle Tauolle


Yhteystiedot

KEIKKAMYYNTI:

Petri Ekman
0400 866 413
petri.ekman@centralline.fi

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:

Satu Snellman
Universal Music Finland Oy
040 508 8190
universalmusic.fi/

Linkit

Promokuvat

Keikat

Pääyhteistyökumppanit