Anna Puu


Yllättävän harva Idols-kilpailussa menestynyt artistitulokas on pystynyt vakiinnuttamaan asemansa suomalaisessa musiikkielämässä. Vuonna 2008 kilpailussa toiseksi sijoittunut Anna Puustjärvi alias Anna Puu, kuuluu tuohon Idolsin avulla pinnalle nousseiden ja pinnalla pysyneiden artistien joukkoon.

Haastatteluissa monipuolinen ja määrätietoinen Anna on kertonut, että Idols-kisaan osallistuminen tuntui hänestä aluksi vieraalta ajatukselta.

–      Olin valmistunut kauppatieteiden maisteriksi, mutta rakastin musiikkia yli kaiken. Ryhtyisinkö siis ekonomiuralle vai suuntaisinko energiani musiikin tekemiseen vakavissani. Olin sitä paitsi vaihtoehtomusiikin esittäjä ja kuluttaja, joten valtavirta-poppia edustava Idols ei kuulostanutkovin houkuttelevalta, Anna on kertonut

Suomalaisen musiikin ystävien onneksi Anna valitsi musiikin ja Idols-kilpailun! Ja vuosien saatossa Idolsissa esiintyneestä lahjakkaasta, mutta vaatimattomasta vaihtoehtomusiikin esittäjästä on kasvanut räväkkä, huipputason teknopoppari ja varmaotteinen estradiesiintyjä, joka on kotonaan niin keikkalavoilla kuin konserttiareenoillakin.

Idols-kisan jälkeen hän solmi sopimuksen Sony Musicin kanssa, otti taiteilijanimekseen Anna Puu ja levytti nimeään kantaneen esikoisalbuminsa. Albumin tausta- ja tuottajatiimi edusti alan huippua: lukuisten suomalaistähtien musiikkituottajana toiminut Jukka Immonen, ansioitunut lauluntekijä ja levytuottaja, entinen Lemonators-kitaristi Lasse Kurki ja säveltäjä-sanoittaja, Egotrippi-yhtyeen kitaristi Knipi.

Yhteistyön tuloksena huhtikuussa 2009 julkaistu albumi ”Anna Puu” kipusi Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Albumia on myyty lähes 80 000 kappaletta, mikä oikeuttaa kutsumaan sitä TuplaPlatinalevyksi. Albumilta poimittiin kolme singleä: ”C’est La Vie”, ”Kaunis päivä” ja ”Melankolian riemut”.

Anna Puun toinen albumi oli toukokuussa 2010 ilmestynyt ”Sahara”, joka sekin ylsi Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle ja yli 40 000 kappaleen mittaviin myyntilukemiin. Kolmannen albumin, ”Antaudun”, julkaisua juhlittiin lokakuussa 2012. Kyseinen albumi muistetaan erityisesti kappaleista ”Kolme pientä sanaa” ja ”Säännöt rakkaudelle”

Anna Puun neljännen albumin, ”Rakkaudella, Anna Puu”, taustat äänitettiin Alabamassa, Yhdysvalloissa, mutta viimeisteltiin Helsingissä. Levyn tuottajana toimi Jukka Immonen. Kyseessä on Annan ensimmäinen albumi, jolla hän on itse sanoittanut kaikki kappaleet ja ensimmäinen, joka on tehty yhteistyössä Fried Music -levy-yhtiön kanssa. Levy julkaistiin lokakuussa 2015.

Jokaisen menestyvän suomalaistähden historiaan kuuluu esiintyminen Vain elämää –ohjelmassa. Niin Annankin, joka vieraili ohjelmassa syksyllä 2016.

Televisiossa Anna Puu on nähty myös The Voice of Finlandin tähtivalmentajana ohjelman kuudennella tuotantokaudella yhdessä Redraman, Toni Wirtasen ja jo edesmenneen Olli Lindholmin kanssa.

Vuonna 2010 Anna Puu palkittiin Emma-gaalassa Vuoden Naissolistina ja Vuoden Tulokkaana ja hänen esikoisalbuminsa ”Anna Puu” Vuoden Pop- ja debyyttialbumina. Keväällä 2019 Anna Puu palkittiin Emmalla Vuoden 2018 Naissolistina ja Vuoden Pop-Albumista ”Nälkäinen sydän”.

Elokuussa 2018 ilmestyi Anna Puun toistaiseksi viimeisin albumi ”Nälkäinen sydän”, jolla erityisesti niin kutsutun dance-popin, elektronisen tanssimusiikin vaikutus aikaisempiin levyihin verrattuna kuuluu voimallisesti.

–       Edellisillä albumeilla oli jo havaittavissa varovaisia askelia tähän uuteen tyylisuuntaan, jossa elektroniset musiikilliset toteutukset korvaavatakustisia instrumentteja, kertosäkeet purevat entistä tiukemmin ja rytmi korostuu. Halusin myös, että tämä levy olisi mahdollisimman ehyt ja että sillä olisi selkeä soundillinen linja, Anna toteaa.

Albumilta poimittuihin hittikappaleisiin kuuluvat muun muassa ”Tarviin vielä yhden yön aikaa”, ”Nälkäinen sydän”, ”Me ollaan runo” ja ”Keho puhuu”.

Uusi sähäkkä tyylin- ja suunnanmuutos näkyy myös Anna Puun keikoilla: Rohkean, jopa estottoman tyylin löytänyt Anna Puu sinkoilee nykyään energisesti lavan reunalta toiselle ja tanssii vapautuneesti mitä mielikuvituksellisimpiin, värikkäisiin asukokonaisuuksiin pukeutuneena. – Anna Puu vuosimallia 2019 näkyy ja kuuluu!

 

Keikkamyynti:

Petri Ekman
petri.ekman@centralline.fi
0400 866 413
petri.ekman@centralline.fi

Management:
Mikko Saukkonen
Comusic Management
040 053 9599
satu.snellman@umusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tuula Salminen
Universal Music Oy
040 9011266
tuula.salminen@umusic.com

Annamari Elsilä
Capitol Records Finland
044 277 2754
ansku@capitolrecords.com 

Seuraa Anna:
Instagram: @annapuuofficial
Facebook: AnnaPuuOfficial
www.annapuu.fi

Promotional photos

Tours