Marzi Nyman

MARZI NYMANIN SOOLOALBUMI KELLUVA KATEDRAALIJULKAISTAAN 12.10.2018
– Marzin triossa soittavat Anssi Nykänen ja Harri Rantanen – mukana useita nimekkäitä vierailijoita
Kitaristi Marzi Nymanin uusi sooloalbumi Kelluva katedraali julkaistaan 12.10.2018. Levyn ytimen muodostaa Marzin trio, jossa hänen hänen kanssaan soittavat rumpali Anssi Nykänen ja basisti Harri Rantanen. Marzi esiintyy levyllään sekä kitaristina että laulajana. Levyllä vierailee useita Marzin ystäviä, kuten Saturday Night Livestä ja soul/r&b-yhtye Tower of Powerista tunnettu saksofonisti Lenny Pickett, Jukka Eskola, Timo Lassy, Pepa Päivinen, Arttu Takalo, Meta4-jousikvartetista tutut Minna Pensola ja Antti Tikkanen, Niko Kumpuvaara ja Zarkus Poussa. Levyn julkaisee Kaskelotti Records ja sitä jakelee Playground Music.
Marzi aloitti albumin parissa työskentelyn jo vuonna 2007, vain vuosi sen jälkeen, kun hän julkaisi Teosto-palkitun esikoislevynsä. Hän on säveltänyt ja sanoittanut Kelluva katedraali -levynsä kappaleet itse lukuun ottamatta Arto Mellerin Hui-hai hullu akka -runoon sävellettyä kappaletta.
Levynsä nimestä Marzi kertoo seuraavaa: “Levyn nimi Kelluva katedraali on itselleni monikulmainen. Yhtäältä se liittyy rakentamiseen: levyä on rakennettu kuuluisalla Iisakin kirkko -metodilla, kerros kerrokselta. Tähän liittyy myös Tommy Hellstenin minua inspiroinut ajatus siitä, että luominen on aina katedraalin rakentamista maailmankaikkeuden uloimmalle reunalle, jossa ei ole vielä mitään muuta kuin tyhjyys; että tottakai se on pelottavaa. Toisaalta olen rakentanut levyä niin kauan, juuri jotta se olisi kevyt; niin kevyt, että se kelluu. Kellumiseen liittyy myös ajatus virtaamisesta. Omiin korviini levyssä on korkeat holvit, mutta se on jatkuvassa virtauksessa.”
Kelluva katedraali -levyn monipuolisia tekstejä Marzi taustoittaa seuraavasti: ”Olen kirjoittanut niin rehellisiä ja henkilökohtaisia tekstejä kuin olen osannut. Uskon, että muisti määrää elämäämme siten, että monet tärkeimmistä ihanteistamme syntyvät hyvin varhain. Aina kun yritän tehdä jotain merkittävän uutta ja erilaista, huomaan kuitenkin pyrkiväni samoihin ihanteisiin, jotka syntyivät jo aika nuorena, vielä asuessani pikkukaupungissa, kuullessani jotain värisyttävää ensimmäistä kertaa. Siihen pikkukaupungin pienessä makuuhuoneessa syntyneeseen tapaan luoda omia todellisuuksia, sävellyksiä ja lauluja pohjaa myös näiden laulujen syntyprosessi. Samaa haurautta ja rehellisyyttä haluan vaalia, sillä uskon että siinä on voimaa.”

AGENT:

Susanna Nykänen

puh. +358 50 3363878

email. susanna.nykanen@centralline.fi


Promotional photos

Tours