Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani


Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani on yksi Suomen ylivoimaisesti suosituimmista keikkabändeistä. Ja äänitemarkkinoilla yhtyeellä menee yhtä lujaa!

Kokoonpanon ensimmäinen, Platinaa myynyt läpimurtoalbumi ”Valon pisaroita” julkaistiin toukokuussa 2010. Vuotta myöhemmin, syyskuussa 2011 markkinoille ilmestyi ”Erämaa”, syyskuussa 2012 ”Afrikan tähti”, lokakuussa 2014 ”Käpälikkö”,lokakuussa 2016 ”Surusilmäinen rakkaus” ja marraskuussa 2017 tupla-CD-kokoelmalevy ”Kaihon karnevaali”.

Edellä mainituilta albumeilta poimittujen, Tuure Kilpeläisen tekemien tarttuvien hittien joukkoon kuuluvat muun muassa ”Valon pisaroita”, ”Vaeltava aave”, ”Pelko pois”, ”Ystävänpäivä”, ”Eloon!”, ”Autiosaari” ja ”Surusilmäinen kauneus”.

Emma-gaalassa vuonna 2011 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani palkittiin niin Vuoden Miessolisti kuin Vuoden Iskelmäalbumi –pysteilläkin.

Television katsotuimpiin kuuluvassa Nelosen Vain elämää –ohjelmassa Tuure Kilpeläinen vieraili syyskaudella 2018 yhdessä Lauri Ylösen, Ellinooran, Anne Mattilan, Pyhimyksen, Evelinan ja Pepe Willbergin kanssa.

Kouvolassa vuonna 1970 syntynyt Tuure Kilpeläinen otti ensimmäisiä askeleita kohti ammattimuusikon uraa 1990-luvun lopulla soittamalla Salamanteli- ja Luksus-nimisissä yhtyeissä. Samoihin aikoihin hän kuitenkin opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingissä päämääränään ammatti kuvaamataidon opettajana.

Opiskelujen lomassa Tuure kunnostautui musiikkimaailman taustavoimissa – piilossa julkisuudelta – ahkerana säveltäjänä ja sanoittajana. Vuodesta 1997 alkaen hänen tekemiään lauluja ovat levyttäneet muun muassa Jonna Tervomaa,Jorma Kääriäinen, Kari Tapio, Teleks, MaaritVuokko HovattaJippu, Vesa-Matti Loiri, Samuli EdelmannJohanna KurkelaSuvi TeräsniskaLaura Voutilainen ja Anna Puu.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani on poikkeuksellisen tiivis muusikkojoukko. Se on toimiva ja tiukasti yhteen hiileen puhaltava ensemble.

–      Kaihon karavaanista saan paljon voimaa. Yhtye pitää pääni kasassa. Keikoille me kuljemme aina yhdessä samalla keikkabussilla ja lavalle nousemme yhtaikaa. Olen yksi bändin muusikoista, en sen pomo tai nokkamies. Me olemme mitä parhaimpia ystäviä keskenämme, Tuure kertoo.

Kaihon karavaani osaa ja haluaa esiintyä. Se viihtyy lavalla, mikä näkyy ja kuuluu, mikä välittyy lämpönä, vapautuneisuutena ja hyväntuulisuutena myös yleisölle.

–      Kun tiivistahtinen keikkailu aikoinaan alkoi, koin olevani kuin kotonani. Monet puhuvat keikkailun raskaista kilometreistä, mutta minulle tien päällä oleminen on jotenkin luontaista. Vietän toki mielelläni aikaa kotona, mutta toisaalta kulkurivereni houkuttelee reissun päälle, Tuure jatkaa.

Kitaraa kokoonpanossa soittaa Rocka Merilahti, kosketinsoittimia ja hanuria Jiri Kuronen, lyömäsoittimia Aarne Riikonen, bassoa Jarno ”Jape” Karjalainen ja rumpuja Sampo Haapaniemi, joka on myös tuottanut yhtyeen musiikkia.

Aistikkaasta pukeutumistyylistä, hymystä ja hyvistä käytöstavoista tunnetun Tuure Kilpeläisen olemuksessa on vanhanajan herrasmiehen piirteitä, nykypäivänä niin harvoin nähtävää luontaista kohteliaisuutta, huomaavaisuutta ja herkkyyttä. Niitä samoja ominaisuuksia, jotka kuuluvat Kaihon karavaanin musiikissa.


It’s amazing to believe that this band has achieved so much in such a relatively short period. Since coming to together 6-years ago they have already had four highly successful albums and become highly acclaimed. They are recognized and tagged as a fantastically talented group of musicians which will be clear as fay if you ever get the chance to hear an acoustic performance from the guys. They are in element whether they are performing in a club, at a festival or in a concert hall. The enthusiastic spark that this line-up bring to the stage is infectious as they perform Finnish music to ´world music´.


Agent: 

Petri Ekman

puh. +358 400 866413

email. petri.ekman@centralline.fi


Promotional photos

Tours