Ursus Factory

”Ursus Factory on Suomen tärkein rockbändi.” – Teppo Vapaus, Nälkä 1/2017

Ursus Factory on helsinkiläinen garagerock-duo, jossa kaksi lapsenkasvoista jätkää, Jussi ja Allu, saavat aikaan hillittömän energian ja riffit lyövät turpiin mutta tunnelma on samaan aikaan täynnä miltei ylitsevuotavaa herkkyyttä. Vaikka meluvalli on agressiivisen päällekäyvä, Ursus Factory ei pelkää olla sanoituksissaan toisinaan avoimesti naiivi.

Biisit käsittelevät useimmiten maailmantuskaa, mutta niissä ei myöskään pelätä käsitellä elämää räkäisellä huumorilla. Keikalla bändi ottaa hyvien biisien, sattuman ja improvisaation avulla yleisön vahvasti osaksi primitiivistä rock-rituaalia, jossa on kyse enemmänkin pidäkkeettömästä itseilmaisusta kuin cooliudesta tai muusta tyhjänpäiväisestä.

”Olisi kumma, jos Ursus Factorysta ei tulisi Litku Klemetin kaltaista ilmiötä sitten kun kitarat nousevat haudoistaan.” – Arttu Seppänen, Helsingin Sanomat 8.7.2017

Ursus Factoryn esikoislevy ”Älä lopeta uskomista rakkauteen baby” ilmestyi kesällä 2017.”


“Ursus Factory is Finland’s most important rock band.” – Teppo Vapaus, Nälkä-magazine 1/2017


Ursus Factory is a two-piece garage rock band from Helsinki, Finland. The two babyfaced guys Jussi and Allu have an unique talent to form enormous amount of energy on stage and make one hell of a show out of it.

Their songs are mostly about world-pain with a hint of snotty humor. If you ever get so see their show, prepare to be sucked into a primitive rock-ritual and find yourself up the stage screaming your lungs out along the catchy choruses. Ursus Factory is all about unrestrained self-expression – not about achieving the status to be hip or cool or something totally unnecessary.Agent:

Anssi Tähtinen

puh. +358 50 4913431

email. anssi.tahtinen@centralline.fi


Promotional photos

Tours