Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Artistit
Artistit >>

Laura Voutilainen


 
Jo lapsena musiikkiopinnot Lahdessa aloittanut Laura Voutilainen on määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti panostanut uraansa. Ensilevytyksestä on kulunut jo 25 vuotta, jona aikana hän on  noussut suomalaisen musiikkimaailman kärkikaartiin. Ujosta ja hiljaisesta sellistineitosesta on vuosien saatossa kasvanut vaativatkin estradit suvereenisti haltuun ottava äärettömän monipuolinen ja kyvykäs viihdetaiteilija.
 
Läpimurtonsa Laura teki tammikuussa 1994, jolloin hänen esikoisalbuminsa ”Laura Voutilainen” julkaistiin. Albumi nousi Suomen viralliselle albumilistalle ja pysyi siellä käytännöllisesti katsottuna läpi koko vuoden. Kyseessä oli vuoden 1994 eniten myyty suomalainen albumi, joka päätyi noin 120 000:een suomalaiskotiin. Albumi poiki listoille muun muassa sellaiset hitit kuin ”Muuttanut oot maailmain”, ”Kerran”, ”Kyynelvirta” ja ”Sydäntuhkaa”. Tähti oli syttynyt!
 
Myöhäisempään hittivirtaan voidaan laskea myös sellaiset kappaleet kuin ”Etelän yössä”, ”Vuoksi sun”, ”Neonvalot” ja ”En mielestäin sua saa”.
 
Lauran tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu Maki Kolehmaisen säveltämä, englanninkielinen”Addicted To You”, joka oli Suomen edustuskappale Tallinnan euroviisuissa vuonna 2002. Niin Lauran kuin suomalaisten euroviisufanienkin pettymykseksi kappale sijoittui kisoissa sijalle 20, mutta kilpailun jälkeen järjestetyssä euroviisufanien kansainvälisessä äänestyksessä ”Addicted To You” valittiin kilpailun parhaaksi esitykseksi.
 
Ihastuttavan Lauran viimeisin, järjestyksessä 13. albumi ”Miks ei” ilmestyi kesäkuussa 2017. Singleiksi jo ennakkoon kultaa myyneeltä albumilta poimittiin kappaleet nimikappale ”Miks ei”sekä ”Mä en kestä” ja ”Koska mä voin”.
 
Laura on palkittu kahdesti, vuosina 1994 ja 1996, Vuoden Naissolistina Emma Gaalassa. Tämän lisäksi hänet on palkittu Vuoden Naisartistina Iskelmä Gaalassa vuonna 2008 ja Iskelmä-Finlandia palkinnolla vuonna 2010.
 
Lauralla on taipuisa ja mieleenpainuva ääni, ja hän on aina osannut valita laulettavakseen tarttuvia, melodisia lauluja. Ei siis ihme, että vuosien saatossa ahkerasti itseään kouluttavasta Laurasta on kehittynyt äärimmäisen kovatasoinen, moniulotteinen ja tyylitajuinen artisti ja estraditaiteilija. Alan todellinen ammattilainen!
 
Moniulotteisuudesta puhuttaessa kannattaa muistaa myös Lauran tanssitaidot ja osallistuminen suosittuun Tanssii tähtien kanssa –ohjelmaan syksyllä 2010. Kisassa hän tanssi yhdessä Marko Keräsen kanssa, ja pari sijoittui lopulta toiseksi Antti Tuiskun kiriessä oman partnerinsa kanssa ykköseksi.
 
Keväällä 2012 Laura toimi Nelosen Idols-laulukilpailun tuomarina yhdessä Tommi Liimataisen ja Jone Nikulan kanssa.
 
Huippusuositussa Vain Elämää –ohjelmassa Laura esiintyi keväällä 2017 yhdessä Petran, Irinan, Nikke Ankaran, Robinin, Olli Lindholmin ja Samu Haberin kanssa.
 
Runsain mitoin suitsutusta Laura sai vuonna 2018 esiinnyttyään Donnan roolissa yhdessä Nina Tapion ja Johanna Kokon sekä Petra Pääkkösen kanssa massiivisessa Mamma Mia! –musikaalissa Messukeskuksen Amfi-teatterissa.
 
Musikaalinäyttelijänä Laura on kunnostautunut myös kahdessa UIT:n revyyssä Haloolla päähän ja Lisää Letkua sekä Lahden Kaupunginteatterin Yön sisar –musikaalissa. Ääninäyttelijänä hänen tulkintojaan on kuultu Walt Disney’n animaatioelokuvissa Herkules, Prinsessa ja sammakko sekä Dreamworksin animaatioelokuvissa Madagascar, Madagascar 2 ja Madagascar 3 ja Mehiläisen elokuva. 
 

Yhteystiedot

KEIKKAMYYNTI:
Petri Ekman
0400 866 413
petri.ekman@centralline.fi

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
info@centralline.fi

Linkit

Promokuvat

Keikat

23.09.2023
Levi, Hullu Poro Areena
03.12.2023
Ylivieska, Pyhän Kolminaisuuden kirkko
04.12.2023
Seinäjoki, Törnävän kirkko
05.12.2023
Jyväskylä, Taulumäen kirkko
08.12.2023
Vantaa, Tikkurilan kirkko
11.12.2023
Kuopio, Kuopion Tuomiokirkko
12.12.2023
Savonlinna, Savonlinnan Tuomiokirkko
16.12.2023
Tuusula, Tuusulan kirkko
18.12.2023
Helsinki, Lauttasaaren kirkko
19.12.2023
Kangasala, Kangasalan kirkko
21.12.2023
Porvoo, Porvoon Tuomiokirkko
22.12.2023
Nastola, Nastolan kirkko

Pääyhteistyökumppanit