Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Uutiset
9.12.2022
Uutiset >>

Basic Elementin uudella Life Is Now -singlellä ovat mukana Dr. Alban, Waldo’s People ja Amaranthen Elize Ryd. Single ulkona nyt!

Basic Elementin uudella Life Is Now -singlellä ovat mukana Dr. Alban, Waldo’s People ja Amaranthen Elize Ryd.
Tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettävä ruotsalaisyhtye Basic Element julkaisee singlen perjantaina 9. joulukuuta. Life Is Now on moderni dance-biisi, jolla kuullaan yhtyeen lisäksi vierailijoita. Kuumassa tanssitunnelmassa ovat mukana Dr. Alban, Waldo’s People ja Elize Ryd.

Kappaleen sanoitus peilaa korona-ajan ilotonta henkeä.
– Teksti syntyi pandemian aikana, kun ajattelin omia poikiani ja muita nuoria, jotka eivät päässeet juhlimaan, kuten senikäisenä pitäisi. Elämä on nyt ja varsinkin tietyssä iässä siihen kuuluu revittelyä ja bileitä, Basic Elementin Peter Thelenius miettii.
– Maailmassa on sattunut hulluja asioita viimeisen parin vuoden aikana. Koskaan ei voi tietää, mitä ensi viikolla, kuussa tai vuonna tulee tapahtumaan. Life Is Now: yritetään nauttia siitä ja joka hetkestä, Waldo jatkaa.

Life Is Now näyttää, että Basic Element kykenee yhä iskemään vähintään miljoonan voltin voimalla. Biisi jää kerrasta päähän ja imaisee helposti tanssilattialle. Myös fiittaajakolmikko nostaa kappaletta entisestään.

– Dr. Alban on tuttu mies jo lähes 30 vuoden takaa ja sitä paitsi bändin hyvä ystävä. Hänen laulutyylinsä sopii Basic Elementin musiikkiin; ei siis ihme, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun teemme yhteistyötä hänen kanssaan.
– Waldokin on vanha kaveri ja hänen tyylinsä räpätä luo sopivan kontrastin Dr. Albanin osuuteen. Kokonaisuus toimii hienosti, Peter Thelenius kehuu.
Myös Waldo nauttii tekemisestä “perhepiirissä”.
– On ihan mieletön kunnia olla mukana tässä porukassa. Me olemme “La Famiglia”, joka on pitänyt yhtä ja tehnyt yhdessä keikkoja kauan. On uskomaton fiilis julkaista yhteisbiisi hyvien ystävien kanssa.

Amaranthen Elize Rydiä ei sen sijaan ole totuttu kuulemaan eurodance-biiseillä.
– Tapasimme Elizen taannoin eräillä festareilla ja hän kertoi, että Basic Element oli yksi hänen nuoruuden suosikkejaan. Se imarteli, Peter Thelenius hymyilee.
– Vaikka Amaranthe edustaa hyvin erilaista musiikkia kuin Basic Element, ymmärsin heti, että hänen äänensä sopisi biisiin ja voimistaisi sitä entistään. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Basic Element on vuonna 2022 aktiivisessa tilassa. Uuden materiaalin tekemisen lisäksi yhtye keikkailee ahkerasti Ruotsissa ja myös “toisessa kotimaassaan” Suomessa. Peter Thelenius kokee, ettei 1990-luvulla alkanut hittimusiikin putki ole heti katkeamassa.
– Eurodance on pysyvästi täällä. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan!

Kuuntele biisi tästä!

Pääyhteistyökumppanit