Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Uutiset
13.4.2022
Uutiset >>

Irina Björklund & The Shubie Brothers: HAIKUJA IHMISKUNNALLE – HAIKUS FOR HUMANITY

 

Ilmastonmuutoksen ja sodan vaikutukset ihmiskuntamme tulevaisuuteen -mitä tapahtui kansakuntia yhdistävälle ponnistukselle luonnon puolesta?

Rauhantekijä-sarjasta tuttu Irina Björklund ja rennon energinen The Shubie Brothers-yhtye syventyvät niihin pieniin arkisiin keinoihin, joilla maailmaa parannetaan – niin kanssaihmistä kuin luontoa kunnioittaen. Luonnon monimuotoisuus on katoamassa – niin kauan kuin emme ymmärrä sen yhteyttä ihmiskunnan hyvinvointiin, tulevaisuutemme näyttää takkuiselta. Entä sodan vaikutukset luontoon – mitä jos mielipuolisen väkivallan, tuhon ja saastuttamisen sijaan istutettaisiinkin puita yhdessä, ja opeteltaisiin jo pienestä pitäen rauhanneuvottelun alkeita? Live-tapahtumassa 24.09.2022 Pikku Finlandiassa kuullaan sulassa sovussa kappaleita samana päivänä julkaistavalta PLANT A SEED-ekolevyltä sekä BARELY ANN-MARI-levyltä, jossa keskitytään puolestaan rauhan teemaan. Konsertilla ja HAIKUS FOR HUMANITY-konseptin oheistuotteilla (musiikin digijakelu, kierrätysvinyyli ja -kirja) tuetaan niin ONE TREE PLANTED-järjestöä, kuin luonnonmetsien suojelua ja rauhantyötä ja CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin tekemää rauhantyötä maailmalla.

Uuden albumin kolmas single PLANTA SEMILLAS julkaistaan PE 22.04.2022. Espanjankielisessä singlessä Björklund duetoi argentiinalaisen näyttelijä Ramiro Blas:in kanssa. Blas:in TV:stä tuttu ääni saa selkärangan väreilemään motivoidessaan kuulijaa ekologisiin tekoihin.

Näyttelijä Daniel Henney puolestaan antoi äänensä vastikään julkaistuun englanninkieliseen singleen, PLANT A SEED:iin. Henney tähdittää paraikaa eeppistä fantasiasarjaa The Wheel of Time (Ajan pyörä). Arabiankielisen singlen, IGHRIS BADHRATAN:in lukija Bouchra Baibanou on aivan toisen alan edustaja; hänet tunnetaan ensimmäisenä marokkolaisena, joka on suorittanut Seven Summits Challenge- haasteen, ja ensimmäisenä Everestin valloittaneena marokkolaisnaisena. Hän toimii myös inspiraattorina nuorille Muslimitytöille.

Elokuussa julkaistavassa suomenkielisessä sinkussa SIEMEN ISTUTA esiintyy pariskunta Irina Björklund & Peter Franzén. Haikulukijoiden kirjo on melkoinen; mainittakoon myös ranskalaisessa versiossa esiintyvät Unicefin nuoret ilmastolähettiläät Kongosta, Ketsia Passou ja Emmanuel Jidisa.

Tekstit pohjautuvat Irina Björklundin Haikuihin, joita on käännetty jo kahdelletoista kielelle. Jokaisen käännöksen ympärille on sävelletty uutta musiikkia, missä yhdistyy Haiku ja energinen äänimaisema luoden uudenlaisen, modernin runollisen musiikkikokemuksen. Musiikista vastaa The Shubie Brothers. Musiikkivideoissa käytettävää Janne Haaviston valokuvamaailmaa täydentää piirrustuksillaan Ranskassa graafisena fasilitaattorina toimiva Yann Chapus.

Glasgown COP26-neuvotteluiden aikana British Embassy Helsinki nosti projektin esille ilmastokampanjassaan. Björklund & The Shubie Brothers lanseerasivat projektinsa David Attenborough:n ELÄMÄ PLANEETALLAMME inspiraation lähteenä. Projektilla pyritään motivoimaan ihmisiä ympäri maailman omalla kielellään ekologiseen ajattelutapaan omassa arjessaan, ja keräämään varoja ONE TREE PLANTED-organisaatiolle. Erikielisiä sinkkuja julkaistaan pitkin vuotta 2022 kulminoituen Pikku-Finlandian hyväntelkeväisyyskonserttiin, jonka yhteydessä julkaistaan myös hiilineutraali vinyylialbumi sekä HAIKUJA IHMISKUNNALLE-kirja.

HAIKUJA IHMISKUNNALLE – HAIKUS FOR HUMANITY

24.09.2022 klo 19:00, Pikku-Finlandia, Helsinki

Konsertin liput tulevat myyntiin Pe 08.04.2022 klo 12:00. Liput myy: Ticketmaster 

Haikus for Humanity   Haikus for Humanity

 

Irina Björklund   Irina Björklund

 

The Shubie Brothers

Muusikot:

Janne Haavisto

Miikka Paatelainen

Mamba Assefa

Jussi Jaakonaho

Jukka Kiviniemi

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Jaana Ekman / Central Line Entertainment

jaana.ekman@centralline.fi

+358 40 5691550

 

Keikat:

Ossian Marttala / Central Line Entertainment

ossian.marttala@centralline.fi

+358 40 5718814

 

Pääyhteistyökumppanit