Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Uutiset
5.11.2021
Uutiset >>

”Ollaan rakennettu punk sydämellä tapahtuma ja toivotaan että porukka tulee sankoin joukoin paikalle!”: Kaaoszinen haastattelussa Broken Bones -festivaalin promoottori Henri Ekman

Punk-musiikkiin keskittyvä festivaali Broken Bones järjestetään huomenna ensimmäistä kertaa Helsingin Kaapelitehtaalla ja festivaalin kattauksessa nähdään erittäin laadukas nippu punk-musiikin edustusta. Luonnollisesti festivaalin järjestäminen poikkeuksellisissa olosuhteissa ei ole ollut mitään ruusuilla tanssimista ja ohjelmistosta onkin matkan varrella tippunut pois mm. Sham 69 sekä The Adicts erinäisiin syihin liittyen. Ohjelmistoon on kuitenkin pyritty löytämään mahdollisimman kovat korvaajat ja peruuntuneiden bändien tilalla nähdään englantilainen punkin legenda The ExploitedKaaoszine tavoitti kiireiden keskeltä festivaalin promoottorin Henri Ekmanin ja kyseli tältä vielä viimeisiä kuulumisia ennen haasteiden täyteisen festivaalin starttaamista. Voit lukea haastattelun tästä:

Teillä on alkamassa tämän viikon lauantaina Broken Bones -niminen festivaali Kaapelitehtaalla Helsingissä. Mistä alunperin saitte idean oman punk-festivaalin perustamiseen?

Henri Ekman: Idea on pyörinyt jo vuosia mielessä ja olemmehan me monia punk keikkoja Suomessa tehneetkin mm. Cockney Rejects, Discharge, Ignite jne. Taidettiin me eräänlainen valaistus yhdellä Lontoon reissulla että tällainen me halutaan tehdä ja nimikin keksittiin! Logosta mulla tuli heti visio ja Ville Anger sen sitten meille toteutti. Kannattaa muuten Broken Bones paita murtuneella keskisormella hommata Kaapelitehtaalta!

Ilmeisesti te olette molemmat isäsi kanssa punk-musiikin isoja ystäviä. Mitkä on ensimmäiset muistosi punk-musiikkiin liittyen ja mikä tuossa genressä veti itseäsi nuorena puoleesi?

Henri Ekman: Ensimmäiset muistot on kun Leatherface ja Sham 69 soi jokaisella automatkalla… kai sitä sitten oppi väkisin tykkäämään musiikista ja nyt siitä on tullut tärkeä osa elämää. Kukaan kavereista ei punkkia kuunnellut, korkeintaan välillä Green Daytä. Kyllä sitä aina naureskeltiin ja ihmeteltiin kun bileissä soitin punkkia mutta onneksi on aina tehnyt sitä omaa juttua eikä ole juurikaan muista välittänyt. Hauskaa on että moni näistäkin kavereista on nyt festareilla töissä ja kyllä nykyään sitä bileissä on soitettu punkkia muun kuin itseni toimesta.

Tosiaan alunperinhan Broken Bonesissa piti esiintyä Sham 69 ja The Adicts mutta molemmat joutuivat keikkansa peruuttamaan. Onko korona aiheuttanut paljon ylimääräisiä haasteita bändien osalta?

Henri Ekman: Nämä esiintyjät olivat vielä ne jotka ensimmäisinä kiinnitettiin joiden ympärille lähdettiin festivaalia rakentamaan… No perumiset kuuluu tähän hommaan ja pitää vain asennoitua oikein! Kyllä korona on asettanut todella paljon haasteita niin bändien osalta kuin itse tapahtuman järjestämisen kannalta. Bändien kanssa on saanut todella tarkkaan suunnitella että millaiset maahantulorajoitukset ja säädökset milloinkin on. Kaikki esiintyjät kun ovat englannista niin brexit on asettanut omat ongelmansa ja kaikenlaista lippua ja lappua on saanut täyttää. Hienoa kuitenkin että saadaan kaikki Suomeen! Tapahtuman järjestämisestä ei oikeen viitsi aloittaa mutta onhan se välillä todella vaikeaksi tehty muuttuvine rajoituksineen ja usein hölmöineen ohjeistuksineen, mutta itsepä sitä on jääräpäinen ja tapahtumia on pakko tehdä – voisihan sitä olla tekemättäkin ja miettiä muita hommia.

Saitte korvaavaksi esiintyjäksi kuitenkin haalittua niinkin legendaarisen bändin kuin The Exploitedin. Lähtikö bändi heti mukaan kun heitä esiintymään kysyitte?

Henri EkmanExploited lähti heti mukaan ja täytyy osoittaa kunnioitusta myös Juha Juonen suuntaan jonka kanssa heidät on buukattu. Juha on pitkään hoitanut Exploitedin Suomen ja muutaman muunkin maan vierailut ja on todella siistiä saada heidät Suomeen mahdollisesti jopa viimeistä kertaa. Toivotaan että Juha on ainakin osan illasta Pohjois-englannin / Skotlannin murteen tulkkina 😀

Millaisia suunnitelmia teillä on tapahtuman tulevaisuuden suhteen? Onko tarkoituksena tehdä enemmänkin punk-musiikkiin keskittyviä tapahtumia tulevaisuudessa Broken Bones -nimen alla?

Henri Ekman: Broken Bonesista on tarkoitus rakentaa brändi jonka alla voimme markkinoida ja promota punk tapahtumia Suomessa. Tämä festivaali on nyt ensimmäinen sen alla ja yksittäisiä keikkoja on tulossa tulevina vuosina paljon ja pian päästään niitä julkaisemaankin. Ei tietysti suljeta ovia ulkomaan meiningeille!

Kiitoksia paljon sulle lyhyestä haastattelusta ja kaikkea hyvää loppuvuoteen. Haluatko lopuksi sanoa vielä jotain viimeisiä sanoja Kaaoszinen lukijoille?

Henri Ekman: Arvostetaan todella paljon kaikkia lipunostaneita ja vuosien saatossa meidän tapahtumissa käyneitä. Tämänkin tapahtuman kanssa on ollut yleisöllä kestämistä että päästäänkö sitä toteuttamaan ja kuka siellä esiintyy. Kiitos kuitenkin kärsivällisyydestä! Me ollaan rakennettu oikealla punk sydämellä Kaapelitehtaalle tapahtuma ja toivotaan että porukka tulee sankoin joukoin paikalle. Kannattaa muuten ottaa Broken Bonesin sometilit seurantaan niin pysyy mukana kaikesta tulevasta!

Tuetaan yhdessä punkkia!

Liput tapahtumaan löydät täältä.

https://www.facebook.com/brokenbonesfestival
https://www.instagram.com/brokenbonesfestival/

Pääyhteistyökumppanit