Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Uutiset
3.9.2022
Uutiset >>

TUURE KILPELÄISELLÄ JA KAIHON KARAVAANILLA VIIMEISET KEIKAT NYT VIIKONLOPPUNA

 

Yhtye heittää jäähyväiskeikkansa Tampereella historiallisella esiintymispaikalla Frenckellin tapahtumapihalla Tampereella perjantaina ja lauantaina.

Viimeinen yhteinen keikkakesä on ollut Tuure Kilpeläiselle ja Kaihon Karavaanille kiireinen ja antoisa. Alkuvuodesta julkistettu yhteisen tien päättyminen toistaiseksi on siivittänyt yhtyeen entistäkin energisimpiin esiintymisiin. Tiivis yhteishenki ja soittamisen ilo on ollut näkyvää ja hurmoksellisesta tunnelmasta ovat nauttineet täysillä sekä yhtye että yleisö.

Tuure Kilpeläinen kertoo: ”On tavallaan järjetöntä lopettaa nyt, kun tuntuu että olemme oman tiemme huipulla. Ehkä se on hyvä tehdä juuri silloin.
Rakastan Karavaania, kaikkea sitä mitä olemme tehneet, kiertämistä, studiosessioita, biisileirejä, nauramista ja keskustelua sprintterissä, kun maisema virtaa kuvina ohitse. Ystävyyttä.

Sitä se on ollut kohta kolmetoista vuotta, ihmeellisiä seikkailuja ja kohtaamisia tien päällä. On aivan mieletöntä mihin musiikkimme on meidät vienyt!
Yksi tie on nyt kuljettu loppuun, se kuuluista ”fiilis” kertoo, että nyt täytyy antaa tilaa jollekin muulle joka pyrkii esiin. Vanhan loppu on aina uuden alku.
Paluusta emme tiedä, eikä sitä nyt tarvitsekaan tietää. Perjantaina ja lauantaina Karavaani vielä soi sisäpihalla ja homma saa arvoisensa päätöksen.
Olen kiitollinen kaikille niille jotka ovat tehneet tästä seikkailusta mahdollisen.”

Keväällä yhtye nähtiin kattavalla ja pääosin loppuunmyydyllä konserttisalikiertueella. Yhtye on keikkaillut tiiviisti koko olemassaolonsa ajan ja noussut valtaisaan suosioon erityisesti loistavien live-esiintymisiensä myötä. Karavaani onkin ollut yksi Suomen ahkerimmista keikkabändeistä.
Yhtye palkittiinkin vastikään keikka-ansioistaan luovan talouden agenttien ja managereiden yhdistyksen AGMAn myöntämällä Edustettava 2022 -palkinnolla.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani julkaisi ensimmäisen albuminsa Valon pisaroita vuonna 2010. Sittemmin yhtye on julkaissut viisi albumia lisää, joista viimeisimmät ovat listaykköset Surusilmäinen kauneus (2016) ja Paluu paratiisiin (2020). Kriitikoiden ja suuren yleisön arvostamat albumit ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja ja Tuure yhtyeineen on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla, mm. neljällä Emma-pystillä. Yhtyeen klassikkohitteihin lukeutuvat mm. Autiosaari, Valon pisaroita, Ystävänpäivä sekä uusimmat hitit Rakastan sua niin et se sattuu, Lumous ja toistaiseksi viimeisin levytys single Kuiskauksia tulevaisuudesta. 

Yhtyeen vastustamaton svengi, laaja musiikillinen kirjo ja ylittämätön energia yhdistettynä jokaisen bändin jäsenen yksilölliseen taituruuteen on aina luonut ainutlaatuisen keikkakokemuksen. Yhtyeen jäsenet ovat Tuure Kilpeläinen (laulu, kitara), Rocka Merilahti (kitara), Jiri Kuronen (kosketinsoittimet, haitari), Aarne Riikonen (perkussiot), Jarno T. Karjalainen (basso) ja yhtyeen tuottajanakin toiminut Sampo Haapaniemi (rummut).

Facebook: @kaihonkaravaani
Instagram: @tuurekilpeläinen

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
Universal Music Oy
+358 40 50 88 190
satu.snellman@umusic.com

Pääyhteistyökumppanit