Central Line entertainment
Central Line publishing
Central Line records
Kaupalliset yhteistyöt
Uutiset
7.12.2023
Uutiset >>

’Uudet soundit’ -kisan voittajat valittu: rock band from hell nähdään ensi kesänä isoilla festarilavoilla

Teoston ja Nelonen Media Liven järjestämä ’Uudet soundit’ -kampanja on valinnut kolme tuoretta esiintyjää ensi kesän festivaaleille. Tuomariston valitsemien esiintyjien whereismike, Nupu ja rock band from hell uskotaan olevan tulevaisuuden merkittäviä tekijöitä, jotka saavuttavat vielä paljon!

’Uudet soundit’ -kampanjan tavoitteena oli etsiä uusia, tulevaisuuden lupauksia ja antaa heille mahdollisuus päästä suuren yleisön tietoisuuteen. Kampanjaan saatiin lokakuussa yli 4500 ehdotusta, joiden joukosta tuomaristo valitsi viisi ehdokasta jokaisen festivaalin shortlistalle.

Voittajiksi valittiin kolme esiintyjää, joista jokaisella on omintakeinen, yleisöön vahvasti vetoava soundi ja ammattimainen ote musiikin tekemiseen. Kampanjan alullepanijat Teosto ja Nelonen Media Live ovat tyytyväisiä kisan laajaan skaalaan, joka toi esiin hienon kattauksen tuoreimpia kotimaisia musiikintekijöitä. 

”Vaikka seuraamme alaa aktiivisesti, menee osa laajasta tarjonnasta aina auttamattomasti ohi. Kilpailun myötä löysimme monia kiinnostavia nimiä, joita seuraamme varmasti tulevaisuudessakin. On hienoa, että voimme tarjota joillekin heistä foorumin esillepääsyyn ja avata toivottavasti uusia ovia, sanoo tuomariston puheenjohtaja, Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen. 

Rock band from hell räjäyttää pankin Kuopiorockissa 25.-27.7.2024

rock band from hell -yhtyeen musiikki on pelkistettyä ja trendikästä bändivetoista rockia, jossa voi kuulla aineksia aina punkista ja popista nykypäivän jenkki-trapiin. Lähes 2000 ehdotuksen joukosta valikoituneeseen oululaislähtöiseen bändiin kuuluvat laulaja-kitaristi Jani Tillman, rumpali Mikko Nykänen sekä kitaristi Jere Siivikko. Tänä syksynä debyyttialbuminsa julkaissut trio lähtee ensi keväänä massiiviselle Euroopan kiertueelle Blind Channelin kanssa. Bändi oli iloisen yllättynyt voitosta. 

”Uskomatonta, että tuhansien joukosta just me voitettiin tää. Arvostamme suuresti! Nähdään kesällä, tulee liekehtivä show!”, kommentoi Jani Tillman voittouutista. 

Tuomaristo kiitteli bändin kappaleita kansainvälisen tason rockmusiikiksi, joilla on kyky vangita yleisönsä. Vaikka yhtye on vasta aloitellut keikkauraansa, sen energiasta saatiin jo paljon viitteitä tulleista ehdotuksista.  Tavoitteet ovat korkealla eikä ole mitään syytä, etteikö nuorella yhtyeellä olisi kaikki mahdollisuudet myös kansainväliseen läpimurtoon. 

Voittajat valitsi asiantuntijatuomaristo

Lokakuussa kerätyissä 4500 ehdotuksessa esitettiin kaiken kaikkiaan 1250:ä eri esiintyjää. Valittavalta esiintyjältä edellytettiin julkaistua, itsetehtyä musiikkia, faneja ja ammattimaista otetta keikkailuun. 

Voittajat valitsi tuomaristo, johon kuuluu musiikin pitkän linjan ammattilaisia: puheenjohtajana toimivan Nelonen Media Liven Janne Tammisen lisäksi radiotoimittaja Laura Vähähyyppä, tuottaja Riku Mattila sekä musiikkikustantaja ja A&R Manager Semira Ketroussi Elements Musicilta sekä ja A&R Heikki Puhakainen Kaiku Recordingsilta.

 

Lisätietoja kampanjasta:
Vappu Aura, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Teosto
Puh. 050 560 4450, vappu.aura@teosto.fi

Lisätietoja festivaaleista
Janne Tamminen, promoottori, Nelonen Media Live
Puh. +358 400 588 510, janne.tamminen@nelonenmedia.fi

Pääyhteistyökumppanit